Kattleksaker

Är du på väg att skaffa katt eller har du kanske redan en? För att din katt ska må bra så är det oavsett viktigt att din katt känner sig stimulerad i hemmet, framförallt om det är en innekatt.

Vi har därför skapat en topplista med kattleksaker vi varmt rekommenderar, så slipper du leta själv!

De bästa kattleksakerna:

64176_katzenspielzeug_funny_butterfly_77_8
Funny Butterfly

En leksak som stimulerar kattens jaktinstinkt i form av en fladdrande fjäril som går runt om och om igen. Leksaken är helt automatisk och katterna kan leka långa perioder med den, vilket gör den perfekt om du vill ha lite egentid. Dessutom ganska tystlåten. Ett tips om katten börjar tröttna är att böja ståltråden så studsar fjärilen lite mer och skapar mer variation. Leksaken är väldigt omtyckt av våra katter!

 

fågel i bur
Bird in a Cage

Har du någon gång funderat på att skaffa en fågel men insett att det inte går på grund av att du har en katt? Fågeln i denna leksak låter samtidigt som fågeln hoppar och flaxar runt i buren. Stimulerar din katt och hjälper till att träna koncentrationsförmåga samt skarpsinne.

 

trixie turbinio
Trixie Turbinio

Trixie Turbino är en självrullande boll som byter riktning kors och tvärs. Detta gör att den i stort sätt aldrig fastnar och att den beter sig väldigt likt ett djur i sina rörelser. Tyvärr låter leksaken ganska mycket vilket gör att vissa katter kan bli lite avvaktande snarare än lekfulla. Men nyfikna blir de och de kan följa efter bollen i timmar. Perfekt spänning för en uttråkad katt!

 

trixie aktivitetsmatare
Trixie aktivitetsmatare

Ett riktigt bra tips på leksak för inomhuskatter eller lite överviktiga. Med en aktivitetsmatare får din katt kämpa och tänka lite mer för att få tag i maten. Eftersom det tar längre tid och är svårare för katten att äta så äter katten långsammare och mindre, samtidigt som den blir stimulerad! Roligt och hälsosamt på samma gång. Har du en mager katt kan du använda aktivitetsmataren för godis men inte för maten.

 

pekpinne med klicker katter
Målstav och klicker

Med en pekstav och klicker kan du lära din katt olika tricks. Intill länkar vi till Trixie target stick som är en pekstav med inbyggd klicker. Mycket kortfattat ger du vid klick katten en godis, så småningom lär sig katten att förknippa klickjudet med belöning. På detta sätta kan du träna katten till att utföra olika tricks. Roligt för dig och katten, men kräver mycket tålamod.

 

kattspö
Kattspö

En av världens kanske äldsta kattleksaker är kattspöt. Ta en pinne, knyt fast ett rep och häng något längst ner. Garanterat succé och får katten att röra på sig. Det går fint att göra ett själv, eller så köper du ett, då det är nästan gratis. XXl varianten vi länkar till har ett 200cm långt spö så du får längre räckvidd och kan böja dig mindre. Kattspö är bra om du själv vill vara aktiv i kattleken.

 

prasselbollar
Prasselbollar

Vi vet vad du tänker! Hur kan prasselbollar vara med på en topplista för kattleksaker? Kan de inte lika gärna få en pappersbit? Ska jag betala för lite knölig foliebit? Faktum är prasselbollar är den kanske mest omtyckta kattleksaken av dem alla. Perfekt i storlek, prasslar och dras med små vindpustar. Nackdelen är att katten måste starta leken själv, så har du en katt som inte är så lekfull kan mer automatiserade leksaker vara att föredra.

 

leksaksräls katter
Catit design senses – leksaksräls

Catit design senses är ett kit med leksaker vilket gör det till en leksak man alltså kan ”uppgradera” när katterna börjar tröttna. Leksaksrälsen som vi länkar till är förmodligen den mest populära delen och en bra start. Förutom att rälsen är populär hos katten slipper du även en massa bollar på golvet, praktiskt! Nackdelen är att den tar en del plats.